Hlavní obsah

Kybernetické podsvětí si vzalo na mušku výrobce videoher Electronic Arts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři mají další významný zářez na pažbě. Tentokráte se jim podařilo proniknout přes ochranu webu amerického výrobce videoher Electronic Arts. Podle agentury Reuters se počítačoví piráti patrně dostali k informacím o některých uživatelích, například k datům narození, telefonním číslům nebo e-mailovým adresám. Kdo za útokem stojí, zatím není známo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Terčem útoku se stal server, který obsluhuje firemní studio Bioware v kanadském Edmontonu. Napadená stránka souvisela s hrou Neverwinter Nights. Společnost Electronic Arts umístila na svůj web několik otázek a odpovědí, které mají uživatelům pomoci se zorientovat.

Firma uvedla, že útočníci se nedostali k údajům o kreditních kartách ani k číslům sociálních pojistek, další citlivé údaje už ale patrně mají. Firma dala uživatelům tipy, jak se vyhnout krádeži identity, a odkázala je na americkou Federální komisi pro obchod a její web věnovaný podvodům na internetu.

V poslední době už se obětí útoku hackerů stalo více firem. Patrně největší problém s počítačovými piráty má Sony, kde bylo napadeno více než 100 miliónů uživatelských účtů. Společnost Sega Sammy Holdings před pár dny uvedla, že až 1,3 miliónu jejích zákazníků mohly být ukradeny uživatelské údaje.

Reklama

Výběr článků

Načítám