Hlavní obsah

Miliardový obchod se konat nebude, Symantec a Broadcom se nedohodly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký výrobce bezpečnostního softwaru Symantec odstoupil od jednání o svém prodeji výrobci čipů Broadcom. Důvodem jsou neshody kolem ceny, uvedla s odkazem na informované zdroje agentura Reuters. Rozhodnutí vyvolává nové otázky ohledně budoucnosti amerického výrobce antivirového softwaru, který hledá nového generálního ředitele a nedaří se mu růst v divizi, která poskytuje služby firmám.

Foto: repro symantec.com

Webové stránky společnosti Symantec

Článek

Broadcom byl podle jednoho ze zdrojů původně ochoten zaplatit za jednu akcii firmy Symantec 28,25 dolaru (643 Kč) v hotovosti a doufal, že dohoda bude již během první poloviny července dokončena. Podle CNBC však následná hloubková kontrola stanovila cenu pod 28 USD a Symantec uvedl, že nepřistoupí na cenu nižší než 28 dolarů za akcii. Podle zdrojů je ale stále možné, že jednání budou nakonec obnovena, i když Symantec má pověst firmy, která zkoumá svůj prodej, ale od dohody nakonec odstoupí.

Firmy Broadcom ani Symantec na žádost o komentář nereagovaly.

Symantec poskytuje své produkty a služby více než 350 000 organizacím a 50 milionům lidí po celém světě. Firma se za poslední rok potýkala s řadou problémů, včetně zostřené konkurence, poklesu zájmu spotřebitelů o antivirové programy, náhlého odchodu generálního ředitele či vyšetřování v USA kvůli účetním nesrovnalostem.

Broadcom vyrábí čipy pro chytré telefony, počítače a síťová zařízení. Společnost loni v březnu stáhla nabídku na převzetí konkurenta Qualcomm za 117 miliard dolarů, protože se proti transakci postavil americký prezident Donald Trump. Od té doby se snaží rozšiřovat své aktivity do softwaru.

Reklama

Výběr článků

Načítám