Hlavní obsah

Facebook postihl celosvětový výpadek

Aktualizováno

Sociální síť Facebook v úterý krátce před půl osmou SEČ postihl celosvětový výpadek. Uživatelé se ke službě nemohli připojit více než 40 minut. Krátce po osmé byly stránky opět přístupné.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Facebook byl nedostupný pro webové i mobilní rozhraní. Některým uživatelům se zobrazila stránka s chybovou hláškou, jiným se nenačetlo nic.

Výpadek postihl také ostatní služby svázané s Facebookem včetně portálu na sdílení fotografií Instagram, seznamovací služby Tinder nebo chatovacího serveru Hipchat. Naopak mobilní komunikační služba WhatsApp, patřící rovněž Facebooku, fungovala normálně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí Facebooku sdělila stanici BBC, že příčinou nebyl zásah někoho zvenčí, ale provádění vnitřních změn, které zasáhly do konfiguračního systému služby. "Problém jsme rychle vyřešili a obě služby jsou nyní všem stoprocentně dostupné," sdělila mluvčí.

Není to poprvé, co se Facebook potýká s potížemi ohledně dostupnosti svých služeb. Vloni v létě podobných výpadků zaznamenala populární sociální síť několik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám