Hlavní obsah

Kancelář Blaník získala Křišťálovou lupu

Novinky, mif

Hned čtyři ocenění si odnesla společnost Seznam.cz ve čtvrtek v noci ze slavnostního vyhlášení ankety Křišťálová lupa 2014. Úspěch slavil stejně jako v minulých letech portál Mapy.cz, dvě ocenění si odnesly také pořady internetové televize Stream.cz – Menu domů a Kancelář Blaník.

Foto: Stream.cz

Marek Daniel v sitkomu Blaník

Článek

Křišťálovou lupu získala také internetová televize Stream.cz, která loni prodělala jednu z nejvýraznějších změn ve své historii. Kromě redesignu celého webu je pro uživatele k dispozici také řada šikovných vychytávek, jako jsou doplňkové informace k videím či nepřetržité přehrávání autorských pořadů.

Foto: Seznam.cz

Nový Stream.cz

Křišťálovou lupu si konkrétně odnesly dva pořady. Prvenství v kategorii Obsahová inspirace získala Kancelář Blaník z filmové a televizní produkce Negativ. Dílo režiséra Marka Najbrta vtipně reaguje na internetové televizi Stream.cz již druhým rokem na českou politickou scénu. Sitkom, v jehož hlavní roli vystupuje manipulátor Blaník (Marek Daniel), lidem ukázal, jak to bylo ve skutečnosti s virózou prezidenta Miloše Zemana nebo s kauzou Opencard.

V kategorii One (wo)man show vyhrálo Menu domů. Jeho hlavní aktérka Veronika „Koko“ Kokešová, která loni získala také ocenění blogerka a foodblogerka roku, v něm pravidelně předvádí své kulinářské umění. V posledních dílech se mohli diváci naučit, jak správně udělat vepřové variace s kedlubnovým zelím, nukleární křidýlka a cibulové kroužky nebo batátový krém. Stream.cz odvysílal už více než sto dílů Menu domů.

Foto: Stream.cz

V pořadu Menu domů předvádí své kulinářské umění Veronika Koko Kokešová

Mapy.cz obhájily prvenství

Mapy.cz získaly dvě Křišťálové lupy. Jednu v kategorii Nástroje a služby a druhou, stejně jako v loňském roce, za Mobilní službu roku. Vítězství mapového portálu společnosti Seznam.cz je namístě, letos se totiž dočkal celé řady vylepšení.

Největší změnu prodělaly Mapy.cz letos v červnu, kdy byla spuštěna zcela nová podoba stránek. Kromě vzhledu přibyly také nové režimy - Panorama a 3D. Další novinkou jsou také haptické mapy pro nevidomé a slabozraké, které jsou pro celou Českou republiku k dispozici zdarma.

Špindlerův Mlýn na 3D mapách na serveru Mapy.czVideo: Novinky

V listopadu pak Seznam.cz přidal zcela novou mapu s přírodními zajímavostmi a rekordy. Zajímavosti lidé naleznou na Mapy.cz v levém horním rohu pod nabídkou Změnit mapu – stačí zvolit tu s názvem Zeměpisná. Obrazovku pak zaplní několik stovek značek, po jejichž rozkliknutí se zobrazí podrobnější informace.

Foto: Seznam.cz

Nová tematická mapa s přírodními zajímavostmi a rekordy

Vylepšení se dočkala také mobilní aplikace Mapy.cz. Během léta přibylo hledání bez nutnosti připojení k internetu, mapa Slovenska či možnost synchronizovat body v batůžku mezi webem a mobilní aplikací.

Foto: Seznam.cz

Mobilní aplikace Mapy.cz ve verzi pro Android

Další ocenění získali Liftago Taxi a Rohlik.cz (E-commerce inspirace), Keboola (Globální projekty českých tvůrců), Jaromír Jágr na Facebooku (Marketingová inspirace), DameJidlo.cz (Projekt roku), iDnes.cz (Zpravodajství), Živě.cz (Zájmové weby), Potraviny na Pranýři (Veřejně prospěšná služba) a Heureka.cz (Internetové obchodování). Osobností roku se stal Josef Šlerka, anticenu si odnesli čeští operátoři za „nerozvoj mobilního internetu“.

Do devátého ročníku Křišťálové lupy bylo nominováno více než 110 projektů. Slavností vyhlášení výsledků probíhalo ve čtvrtek tradičně v pražském Divadle Archa, letos poprvé i se živým přenosem na YouTube. Ten se však příliš nepovedl, celá první třetina vystoupení nebyla ozvučena a problémy se zvukovou technikou pokračovaly i po zbytek večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám