Hlavní obsah

Papežův účet na Twitteru už sleduje 13 miliónů lidí

Papeže Františka sleduje na komunikační síti Twitter již 13 miliónů lidí. Oznámil to Il Sismografo, zpravodajský server, který se věnuje událostem v římskokatolické církvi. Hranici deseti miliónů sledujících překonal papež loni koncem října.

Foto: Twitter

Papežův účet na Twitteru

Článek

Většina uživatelů si čte komentáře nové hlavy katolické církve ve španělštině – je jich 5,4 miliónu. František, který je původem z Argentiny, má jakožto první papež z Latinské Ameriky z této oblasti také nejvíc twitterových fanoušků. Následují ti, kteří ovládají angličtinu. Těch je 3,9 miliónu. V italštině Františka sleduje 1,6 miliónu osob a milión v portugalštině, kterou se mluví i v Brazílii. Papežovy vzkazy vycházejí v devíti jazycích včetně latiny a arabštiny.

František je nicméně v twitterovém světě poměrně malou celebritou. Nejsledovanější, s více než 52 milióny fanoušků, je americká zpěvačka Katy Perryová. Na druhém místě je pak kanadský popový idol dospívajících dívek Justin Bieber, který rovněž již překročil 50miliónovou hranici. Až třetí je americký prezident Barack Obama, kterého sleduje přes 42 miliónů lidí.

Twitter je komunikační síť, která uživatelům umožňuje posílat a číst příspěvky, jinak také tweety, zaslané jinými uživateli. Tweety dlouhé maximálně 140 znaků se zobrazují na uživatelově profilové stránce a na stránkách jeho odběratelů.

František v lednu označil internet za "Boží dar", který umožňuje "autentickou kulturu setkávání". Věřící proto vyzval, aby jej v komunikaci hojně využívali.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež napsal první tweet v latině

Papež Benedikt XVI., který má už 2,5 miliónu příznivců na sociální síti Twitter, ve čtvrtek do světa vyslal své první sdělení (tweet) v latině. Uvítal v něm...

Výběr článků

Načítám