Hlavní obsah

Papež má svůj osobní účet na Twitteru

Vatikán

Vatikán v pondělí dopoledne uvedl do provozu oficiální účet pětaosmdesátiletého papeže Benedikta XVI. na sociální síti Twitter. Od prvních minut se k němu přihlašovaly tisíce lidí, kteří ho hodlají sledovat. "Tweetovat" pomocí vlastního účtu hlava katolické církve bude podle Vatikánu až od 12. prosince.

Foto: Giampiero Sposito , Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

"První (papežovy) tweety budou představovat odpovědi na otázky kladené papežovi ohledně víry. Veřejnost může posílat tyto otázky od této chvíle," oznámil Vatikán. Tweety budou vypracovávány v angličtině, španělštině, italštině, portugalštině, francouzštině, němčině, polštině a arabštině; další jazyky by měly být přidávány později.

Foto: Twitter

Papežův účet na Twitteru

Papež osobně napsal své první poselství na Twitteru už loni v červnu, když Vatikán spustil svůj multimediální portál, který přináší aktuální informace o životě církve. Podle agentury AP se ale dá pochybovat, zda zprávy o maximálně 140 znacích bude na svůj twitterový účet vkládat papež osobně, spíše je nechá psát svým jménem.

Na druhou stranu Benedikt XVI. je známý svou podporou moderních technologií. Například na začátku loňského roku jeho přičiněním vznikl program pro iPhone nazvaný Vyznání (Confession), který je charakterizován jako „perfektní podpora pro každého kajícníka“. Lidem má umožnit přezkoumat jejich svědomí na základě individuálních faktorů jako jsou věk, pohlaví a rodinný stav. [celá zpráva]

Papež na Twitteru vystupuje pod přezdívkou @Pontifex. Jeho účet naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám