Hlavní obsah

Pro iPhone a iPad se vyrábí už i vodovodní kohoutek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbenost iPhonu a iPadu motivovala mnoho výrobců k tvorbě zajímavého příslušenství pro tyto přístroje. Jedním z posledních výkřiků „moderní techniky“ je designový stojánek ve tvaru vodovodního kohoutku, ze kterého teče voda.

Článek

Celý stojánek je vyroben z plastu, a to včetně imitace tekoucí vody. Aby bylo příslušenství dostatečně stabilní, pod staromódním kohoutkem se jakoby rozlévá kaluž vody. Díky tomu, že je podstavec vlnitý, iPad nebo iPhone na něm drží velice pevně.

Výrobce tvrdí, že stojánky budou kompatibilní i s tablety a chytrými mobilními telefony konkurenčních výrobců. Stojánek však nebude schopen žádný přístroj nabíjet nebo synchronizovat s počítačem.

Novinka, která by se měla začít vyrábět v průběhu letošního roku, bude nabízena v modré, černé a bílé barvě. Cena stojánku zatím nebyla stanovena.

O zajímavé příslušenství k chytrým telefonům a tabletům opravdu není nouze. Před časem se například začala prodávat první elektronická kachnička, která může ve vaně sloužit jako bezdrátový reproduktor. [celá zpráva]

Novinka s názvem iDuck se skládá ze dvou součástí – kachničky a vajíčka. Bílé vajíčko slouží jako bezdrátový vysílač, ke kterému stačí iPhone nebo iPod připojit pomocí kabelu s konektorem jack 3,5 mm.

O reprodukci hudby se pak bez jakéhokoliv nastavování postará reproduktor ukrytý ve vodotěsné kachničce. Samotná kachnička může sloužit také jako FM rádio. Na vrchní straně přístroje jsou pak umístěna tlačítka pro zapnutí / vypnutí přístroje a ovládání hlasitosti.

K napájení obou částí bezdrátové kachničky slouží sedm mikrotužkových baterií, tři pro vajíčko a čtyři pro kachničku. iDuck se v zahraničních obchodech prodává za 25 liber, tedy necelých 700 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám