Hlavní obsah

V Liberci otevřeli první 4D kino s virtuální realitou ve střední Evropě

Novinky, mif
LIBEREC

V Liberci otevřeli první 4D kino ve střední Evropě a jediné svého druhu v České republice. Ke sledování filmů v 3D slouží polarizační brýle, které umožní sledovat obraz vysílaný ze dvou kamer tak, aby působil prostorově. Čtvrtou dimenzí je pohyb sedadel, foukání vzduchu a prostorový zvuk. 4D kino bylo otevřeno v zábavním a společenském komplexu Centrum Babylon.

Článek

V simulátoru je celkem osm pohyblivých křesel, přičemž cena každého je v přepočtu přibližně 900 tisíc korun. Křesla dokáží vyvinout až 100 různých pohybů a 2G přetížení. Před zahájením promítání se diváci upnou do křesel pomocí speciálních bezpečnostních pásů.

:. V celém 4D kině je pouze osm sedadel. Foto:archiv

V nabídce je celkem pět různých filmů, z nichž každý trvá přibližně pět minut. Od ledového Výletu do Arktidy, přes oblast sci-fi – Cesta do středu země či průlet nad neobjevenou planetou Kosmická loď.

Nechybí ani adrenalinový zážitek v podobě filmu Strašidelný důl. Na své si přijdou i menší diváci – Jett and Jinn je průlet nad ulicemi velkoměsta i pod nimi.

:. Ke sledování filmů ve 3D slouží polarizační brýle, které umožní sledovat obraz vysílaný ze dvou kamer tak, aby působil prostorově. Foto: Archiv

Simulátor není doporučen gravidním ženám, kardiakům, osobám s vysokým krevním tlakem nebo v době čerstvé poúrazové rekonvalescence. XD Theater není přístupný pro děti do deseti let, dětem do 140 centimetrů výšky a podnapilým osobám. Do sedadel by neměli usednout ani lidé těžší než 160 kg.

Vstupné na jeden film stojí šedesát korun na dva filmy sto korun a na tři filmy sto dvacet korun. Rodinné vstupné pro čtyři lidi přijde na 180 Kč. Na území Evropy jsou XD simulátory v celkem šesti městech ve Skotsku, Rusku, Španělsku a Turecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám