Hlavní obsah

EK odebrala ze seznamu nebezpečných aerolinek ty indonéské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise odebrala ze svého seznamu nebezpečných aerolinek, které nesmějí létat do členských zemí Evropské unie, všechny letecké společnosti z Indonésie. Aerolinky podle komise již zlepšily své bezpečnostní standardy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indonéské aerolinky dostaly zákaz létat do EU kvůli obavám o bezpečnost v roce 2007. Od té doby jich bylo ze seznamu odebráno sedm. Nyní se k nim přidalo i zbývajících více než 50 společností.

První seznam rizikových aerolinií, společný pro celou unii, zveřejnila Evropská komise v březnu 2006. Byl vydán po sérii leteckých katastrof, které postihly stovky cestujících z Evropy. Seznam je pravidelně aktualizován. Společný seznam má předejít situacím, kdy byla jedna společnost zakázána pouze v některých členských zemích.

Na takzvané černé listině zůstává 119 leteckých společností z 20 zemí. Dalších šest aerolinek má omezení a smějí do EU létat jen za určitých stanovených podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám