Hlavní obsah

Kellnerově PPF kvůli situaci v Rusku klesl zisk o pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupině PPF klesl loni čistý zisk meziročně o zhruba dvacet procent na 372 miliónů eur (10,2 miliardy korun). Důvodem je pokles ruské ekonomiky a devalvace rublu. V pátek to sdělila PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Výnosy skupiny PPF stouply meziročně o 12 procent na sedm miliard eur (asi 192 miliard korun) a aktiva skupiny se loni zvýšila o pět procent na 21,9 miliardy eur (cca 600 miliard korun).

„Meziroční růst objemu aktiv i výnosů je výsledkem zejména naší akvizice O2. Naopak na ziskovosti se negativně odrazil především pokles ruské ekonomiky a devalvace rublu,” komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Podle ní skupina nadále pokračuje v opatřeních na zmírnění dopadů ruské krize a soustředí se na další růst spotřebitelského financování v Asii. „V Česku je zásadním projektem oddělení infrastrukturní společnosti Cetin od O2," dodala.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie.

PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle nedávné akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám