Hlavní obsah

V Česku se letos prodalo 74 tisíc nových aut, o pětinu víc než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej osobních aut v ČR od ledna do dubna meziročně stoupl o 22 procent na 73 833 vozů. Vede Škoda Auto před VW a Hyundai. Oznámil to ve středu Svaz dovozců automobilů (SDA).

Foto: VW

Prodeje VW rostou rychleji než Škodě. Ta si ale v celkovém počtu prodaných aut drží s velkým odstupem první příčku.

Článek

Škoda Auto zvýšila prodej o 28,5 procenta na 23 976 aut. Volkswagen prodal 8 943 vozů, což bylo o 60 procent meziročně více, a Hyundai rostl o 8,5 procenta na 6 093 aut.

Nejprodávanějším modelem byla Škoda Octavia s 8 047 vozy, následuje Fabia, která se s 4 910 kusy dostala před Škodu Rapid. Na dalších místech skončily Volkswagen Golf a Škoda Superb, která se v červnu dočká nové generace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Prodeje nákladních aut a autobusů rostly oproti loňsku o více než osm procent. Naopak stagnovaly prodeje motocyklů, kterých se prodalo 5233 - jen o dva kusy víc než loni. Nejčastěji šlo o značky Honda, Yamaha a Maxon.

Statistika SDA vychází z počtů registrací nových vozidel. Výrazně letos roste i počet dovezených ojetých osobních aut -  o 24,2 procent. Z toho 45 procent bylo starších než deset let, uvedl svaz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám