Hlavní obsah

Většinovým vlastníkem pražské O2 areny se stala PPF

– Praha • Aktualizováno

Nejbohatší Čech Petr Kellner a jeho skupina PPF se staly novým většinovým vlastníkem pražské O2 areny. PPF spolu s investiční skupinou KKCG Karla Komárka dosud vlastnily ve firmě Bestsport Arena, pod níž hala spadá, celkem 86 procent. Firmy spolu jednaly, kdo získá podíl druhé strany. Konečná cena, kterou PPF zaplatí, nebude zveřejněna. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Foto: archív, Právo

Článek

Ve čtvrtek 31. října měl vypršet termín pro předložení vzájemných nabídek mezi oběma skupinami, a to obálkovou metodou. Halu měl získat ten, kdo do obálky napíše vyšší sumu. Ani jedna ze stran formu ani termín nabídek oficiálně nepotvrdila.

Stavba O2 areny, která začala v říjnu 2002 a dokončena byla v březnu 2004, vyšla na sedm miliard korun. Nevýhodné úvěrové financování však výstavbu prodražilo. Kvůli závazkům spojeným se stavbou arény zkrachovala společnost Sazka, která ručila za úvěry a dluhopisy. Znalecký posudek vypracovaný společností Ernst & Young před časem odhadl cenu víceúčelové haly na 1,57 miliardy korun.

PPF a KKCG už dříve společně ovládly zkrachovalou Sazku, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Koupí loterijního byznysu, za který obě skupiny zaplatily dohromady 3,8 miliardy korun, vznikla nová společnost Sazka sázková kancelář. KKCG následně v prosinci 2012 za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti.

PPF před nedávnem koupila od španělské firmy Telefóniky většinový podíl v její dceřiné společnosti Telefónice Czech Republic. V tomto případě cena činila 64 miliard korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám