Hlavní obsah

Pokud se stanu poslancem, předám řízení Agrofertu někomu jinému, říká Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud se miliardář Andrej Babiš a šéf politického hnutí ANO dostane do Poslanecké sněmovny, předá řízení skupiny Agrofert někomu jinému. Své podnikatelské aktivity ale v době předvolební kampaně omezovat nechce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podnikatel a politik Andrej Babiš

Článek

Hnutí ANO chce 6. září zahájit předvolební kampaň pro volby do Poslanecké sněmovny. Se speciálně upraveným autobusem bude Babiš objíždět krajská města. Kvůli kampani své aktivity ve vedení podniku omezit nechce. „Proč bych je omezoval, já řídím Agrofert esemeskami od půl páté ráno do půlnoci. Agrofert je řízen decentralizovaně, funguje i beze mě,“ uvedl.

Pokud by se stal poslancem, názor by změnil. „Myslím, že když to nastane, pokud bych byl poslancem, asi bych Agrofert předal. Nebo určitě,“ konstatoval.

Babišův Agrofert byl založen v roce 1993 jako společnost obchodující s hnojivy a agrochemikáliemi. V průběhu let se rozrostl a skupina v současné době zahrnuje více než 200 společností. S více než 5,5 miliardy eur konsolidovaného obratu je Agrofert čtvrtým největším podnikem v České republice.

V červnu koupil tuzemskou mediální skupinu MAFRA, která vydává celostátní deníky Mladá fronta DNES a Lidové noviny a provozuje i další média. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Miliardář Babiš chce kandidovat do Sněmovny

Miliardář Andrej Babiš, lídr politického hnutí ANO, bude kandidovat do Poslanecké sněmovny v parlamentních volbách, které by se měly v řádném termínu konat...

Výběr článků

Načítám