Hlavní obsah

Nejdražším městem pro život cizinců je angolská Luanda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Angolské hlavní město Luanda se letos umístilo na špičce žebříčku každoročně prováděného průzkumu nejdražších měst pro cizince, kteří se sem stěhují za prací. Hned za metropolí tohoto jihoafrického státu skončila ruská Moskva následovaná japonským Tokiem.

Foto: Profimedia.cz

Luanda

Článek

Průzkum každý rok zveřejňuje konzultantská skupina Mercer, aby pomohla společnostem a firmám posoudit výši náhrad poskytovaných jejich zaměstnancům vyslaným za prací do ciziny. Porovnává cenu a náklady za více než 200 položek včetně bydlení, jídla, dopravy a zábavy v celkem 214 městech světa.

„Přestože je Angola jedním z největších producentů ropy na světě, jde o relativně chudou zemi, která je ovšem pro cizince drahá. Platí se tu hodně například za dovážené zboží,“ uvedl Mercer v prohlášení. „Navíc tu může být dost problematické a hodně drahé najít bezpečné ubytování odpovídající standardu cizince.“

Za druhou příčku Moskvy mohou především vysoké ceny nájmů a dováženého zboží, kdy luxusní – ale nezařízený – dvoupokojový byt v Moskvě stojí 4600 dolarů (zhruba 92 000 korun) měsíčně a šálek kávy 8,29 dolaru (přes 160 korun).

Za Tokiem se na dalších místech seřadily hlavní město Čadu N’Djamena, Singapur, Hongkong, Ženeva, Curych, Bern a Sydney.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám