Hlavní obsah

Česko čeká invaze amerických fast foodů a restaurací

Praha

Česko by v tomto roce mělo zažít invazi amerických řetězců restaurací a provozoven rychlého občerstvení. Vstoupit se jich na tuzemský trh letos chystá celkem deset a v současné době zde hledají masterfranšízové partnery.

Foto: Profimedia.cz

Dairy Queen v Tokiu

Článek

Jak vyplývá z informací České asociace franchisingu (ČAF) a americké ambasády v Praze, jedná se například o Church’s Chicken, Dairy Queen, Papa John’s Pizza nebo Denny’s.

Church’s Chicken je druhý největší řetězec kuřecího rychlého občerstvení na světě. Známý je hlavně tradičními kořeněnými kuřecími pokrmy a dalšími specialitami jižanských států USA. Americká fastfoodová legenda Dairy Queen vlastněná miliardářem Warrenem Buffettem nabízí nealkoholické a mléčné koktejly, smoothies (ovocné a zeleninové koktejly) i rychlé občerstvení v 6000 pobočkách po celém světě.

Denny’s je restaurační koncept známý již 60 let jako America’s Diner. Patří mezi největší americké rodinné restaurační řetězce. V současné době provozuje 2100 restaurací v deseti zemích světa a je známý tím, že má otevřeno nonstop. Papa John’s Pizza je třetí největší řetězec pizzerií na světě.

Sušenky a ručně míchaná zmrzlina

Podle ČAF míří na tuzemský trh také zmrzlinářský řetězec Cold Stone Creamery, Great American Cookies prodávající čokoládové sušenky, řetězec provozoven specializovaných na prodej prémiové ručně míchané zmrzliny a dezertů Marble Slab Creamery a také americká preclíková jednička Pretzel Maker.

Dalším zmrzlinářským řetězcem, který míří do Česka, je Rita’s Italian Ice, který v USA provozuje 550 prodejen. Zájem o české zákazníky má také americký řetězec Broaster Chicken.

Reklama

Výběr článků

Načítám