Hlavní obsah

Jančurovy žluté autobusy od nového roku podraží

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost Student Agency brněnského podnikatele Radima Jančury zvedne od 2. ledna ceny autobusových jízdenek v průměru o čtyři procenta. Informoval o tom mluvčí společnosti Aleš Ondrůj s tím, že důvodem je zvýšení sazby DPH u autobusových a vlakových jízdenek.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Autobus Student Agency

Článek

„Nominálně se jedná o zvýšení cen o 5 nebo 10 Kč, u některých tras a jízdenek se ceny nemění vůbec,“ uvedl Ondrůj. Například cena kreditové jízdenky na trase PrahaBrno se nemění a zůstává na 165 korunách, cena zůstává také na lince Praha – Liberec.

„Ještě na Nový rok budou cestující moci cestovat za stávající ceny, stejně tak si stále mohou koupit jízdenky v předprodeji na cesty po 2. lednu za stávající ceny,“ připomněl Ondrůj.

Zdražení se dotkne pevné jízdenky na trase Praha – Brno, která podraží z 200 na 210 korun. O pět korun se zvedne cena u všech jízdenek na lince z Prahy či z Brna do Jihlavy. Na lince Praha – Plzeň vzroste cena u kreditové jízdenky pro dospělé o pět korun z 85 na 90 korun. O pět korun stoupne jízdné na trase Praha – Karlovy Vary za jízdenku na pevné datum a o deset korun za kreditovou jízdenku. Na trase Praha – Hradec Králové dojde k navýšení o pět korun. V průměru o pět až deset korun podraží i spojení z Prahy do Českého Krumlova.

„U mezinárodních linek z a na Slovensko se ceny navyšují o zhruba 10 až 13 korun s ohledem na růst cen nákladů, zejména pohonných hmot v letošním roce,“ doplnil Ondrůj.

Student Agency ohlásila v pololetí nárůst obratu meziročně o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Za celý letošní rok počítá s obratem okolo 5,5 miliardy korun, čímž by v porovnání s loňskem dosáhla jedné miliardy navíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám