Hlavní obsah

RegioJet vyložil karty: žlutým vlakem z Ostravy do Prahy za 230 korun

Novinky, pit
Brno

Železniční dopravce RegioJet náležející do skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury zahájil ve středu prodej jízdenek na své dálkové žluté vlaky, které vyjedou na trasu z Ostravy do Prahy v pondělí 26. září. Cena jízdenky bez nutnosti připlácet za slevovou kartu bude z Ostravy do Prahy od 230 korun, uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Článek

„Začíná startovací fáze projektu s třemi spoji v každém směru. Další rozšíření nabídky spojů pak nastane v průběhu října,“ informoval Ondrůj s tím, že trasu z Ostravy do Prahy zdolají vlaky za 3,5 hodiny. Do konce roku by mělo po železnicích brázdit devět spojů v každém směru.

Cestující si mohou kupovat jízdenky jednak on-line na stránkách www.regiojet.cz, nebo na kterémkoli prodejním místě Student Agency v České republice. Nákup jízdenek je možný také v pobočce RegioJet na pražském hlavním nádraží. V dohledné době se síť poboček otevře v dalších městech.

S kreditovou jízdenkou levněji

V kombinaci s bezplatnou kreditovou jízdenkou se půjde na trase Ostrava – Praha svézt již za 230 korun, z Olomouce do Prahy bude stát jízdenka 190 korun.

„S otevřenou jízdenkou si pak může zákazník pořídit jízdenku na trasu Ostrava – Praha za 295 korun a z Olomouce do Prahy za 220 korun. Slevu ze základního jízdného 25 procent dostanou při nákupu na pobočce držitelé In-karet/RailPlus, stejně jako dalších slevových karet RailPlus,“ doplnil Ondrůj.

Cena základního jízdného koupeného buď ve vlaku, nebo na nádraží se vyšplhá u RegioJetu na 420 korun. Konkurenční České dráhy nabízejí pro spoje na trati Praha – Ostrava základní jízdné 438 korun, s In-kartou 25 prodávají jízdenku za 329 korun a s dražší In-kartou 50 za 219 korun. Za vydání slevové In-karty se přitom platí, jak připomněla ČTK.

Zdarma nápoje či tisk

Soupravy budou řazeny jako pětivozové s celkovým počtem míst zhruba 240, v jednotřídovém provedení. Počet míst v jednom voze činí 48. V každém voze bude přítomen člen palubního personálu. Vozy mají jak velkoprostorové, tak oddílové uspořádání, konkrétně kupé po čtyřech a šesti místech.

Každý cestující má podle Ondrůje zdarma nárok během cesty například na připojení k internetu prostřednictvím wi-fi, na teplé a studené nápoje či denní tisk.

Reklama

Výběr článků

Načítám