Hlavní obsah

CK Fischer a Nev-Dama vytvoří největší cestovní skupinu v ČR

Právo, Novinky, mor, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cestovní kancelář Fischer koupila sto procent akcií CK Nev-Dama a vytvořila tak největší cestovní skupinu v zemi. Oznámili to ve středu na společné tiskové konferenci představitelé obou společností, výkonný ředitel CK Fischer Jiří Jelínek a ředitel CK Nev-Dama Tomáš Dimun. Výše transakce nebyla zveřejněna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Spojením obou firem vzniká skupina, která je schopna nabídnout zákazníkům kompletní sortiment služeb v oblasti výjezdové turistiky. CK Fischer dosud prodávala převážně letní dovolenou u moře, zatímco CK Nev-Dama je lídrem v oblasti lyžařských zájezdů. Obě firmy jsou v první desítce největších českých cestovek a jejich spojením se nově vzniklá skupina posune do čela pomyslného žebříčku,“ řekl Jelínek.

CK Fischer loni obsloužila 131 tisíc zákazníků a její obrat byl 2,13 miliardy Kč. Přes mírný pokles zůstává podle Jelínka jednou z nejziskovějších na trhu. "V době krize totiž není umění udržet si počet klientů, ale vykazovat zisky," doplnil Jelínek.

Nev-Dama poskytla v roce 2010 dovolenou téměř 123 tisícům lidí a její tržby činily 779 miliónů Kč.

Obě cestovky budou spolupracovat v přípravě i v distribuci společné nabídky dovolených, ale nadále zůstanou na trhu pod svými názvy. Do tří let plánuje nová skupina zvýšit tržby na 3,6 miliardy korun a mít 280 tisíc klientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám