Hlavní obsah

Igráček se vrací, ještě letos bude opět v českých obchodech

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární socialistická hračka Igráček se opět dostane do regálů tuzemských obchodů. Inovovanou postavičku vyrábí česká společnost Efko. Ta Igráčka poprvé představí za několik dní na veletrhu hraček v Norimberku. Do prodeje by se měl dostat letos na podzim.

Článek

„Byla tady výzva vzkřísit starou věc, která zapadla. Podle našich průzkumů je Igráček nejznámější česká hračka,“ komentoval rozhodnutí znovu uvést do prodeje Igráčka jednatel společnosti Efko Miroslav Kotík.

Cesta k znovuoživení několikacentimetrového panáčka nebyla jednoduchá. Efko totiž muselo odkoupit formy a práva na Igráčka od společnosti Igra. Ta se potýkala s finančními problémy a nakonec skončila v konkurzu.

Podle Kotíka navíc bylo třeba socialistickou hračku inovovat. „Spolupracovali jsme s designéry, snažili jsme se vymyslet nový koncept, aby hračka nezapadla a měla další nástavbu, aby to byla hračka pro 21. století,“ popsal Kotík.

Igráček by se v obchodech měl objevit během třetího čtvrtletí letošního roku. Stejně jako kdysi bude mít panáček po ruce mnoho nářadí a náčiní. Do prodeje by se mělo dostat přes třicet různých sad, a to podle velikosti a množství vybavení.

Základní set s jedním panáčkem a několika předměty ve výbavě by měl přijít na 70 až 80 korun. K mání budou i větší sady, které budou sice dražší, ale o to bohatší ve výbavě. Balení bude obsahovat například dva Igráčky, náčiní a například i autíčko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám