Hlavní obsah

Tramvajím a trolejbusům dominuje okřídlený šíp škodovky

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PLZEŇ
Aktualizováno

V každém českém městě, kde se požívají trolejbusy, najdete značku okřídleného šípu. Logo plzeňské Škody Holding totiž dominuje v tuzemské městské hromadné dopravě. Svoji pozici posílila vítězstvím v tendru na dodávku osmi trolejbusů pro České Budějovice.

Článek

Škodovka tak získala kontrakt za 105 miliónů korun. „První dva trolejbusy zákazník převezme v letošním roce,“upřesnila mluvčí společnosti Radka Pistoriusová.

Podle ní společnost dominuje v trolejbusové dopravě v tuzemsku. „Jedná se o zakázky z minulosti, ale i teď se účastníme tendrů, které většinou vyhráváme,“ uvedla mluvčí.

O logu Škody Holding

Logo okřídleného šípu je jednou z nejznámějších českých značek. Jeho hodnota se odhaduje na miliardy korun. Holding dostával za jejich použití podle podle obratu bývalých dceřiných společností miliónové sumy ročně.

V loňském roce Škoda Electric, dceřiná společnost škody Holding, dodala českým a slovenský městům na osm desítek trolejbusů, např. do Plzně, Brna, Zlína a Prešova. Navíc společnost uspěla v tendru na dodávku 150 trolejbusů do Rigy.

Reklama

Výběr článků

Načítám