Hlavní obsah

Brusel povolil spojení České pojišťovny a Generali

BRUSEL

Evropská komise v úterý schválila vznik společného pojišťovacího podniku české finanční skupiny PPF a italské Generali. Nově vzniklý podnik Generali PPF Holding bude nejsilnější ve střední a východní Evropě. Spojení podle komise nenaruší soutěž a nepoškodí konkurenci. PPF vlastní Českou pojišťovnu.

Článek

Hodnota firmy má podle dřívějších informací činit přibližně 5,1 miliardy eur (zhruba 135 miliard korun), PPF má díky obchodu získat asi 1,1 miliardy eur (téměř 30 miliard korun). Padesát jedna procent v novém podniku bude patřit italské Generali.

Generali je mateřskou společností mezinárodní skupiny vyvíjející činnost v oblasti pojišťovacích a finančních služeb po celém světě. Skupina Generali působí především v Itálii, ale je přítomna i v jiných evropských zemích. Před nedávnem otevřela své pobočky v několika zemích střední a východní Evropy.

PPF je hlavní holdingovou společností finanční skupiny se sídlem v Česku, která je v současnosti činná ve střední Evropě, střední Asii, v Číně a ve Vietnamu. Skupina se specializuje na finanční služby v oblasti pojišťovnictví a spotřebitelského financování pro maloobchodní klienty. Kromě české pojišťovny jí patří například společnost Home Credit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám