Hlavní obsah

Babiš rezolutně: S TOP 09 v Praze nepůjdeme

– Praha
Právo, rsk

Jasné NE koalici s TOP 09 v Praze řekli v sobotu večer lídr ANO Andrej Babiš a jednička pražské kandidátky hnutí Adriana Krnáčová. Krnáčová přitom ještě v sobotu během dne povolební vyjednávání se schwarzenbergovci nevylučovala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš a lídryně hnutí pro Prahu Adriana Krnáčová.

Článek

Na dotaz, zda přichází v úvahu pražská koalice s TOP 09, Babiš stroze odpověděl: „S TOP 09 vyjednávat nebudeme.“ Už předtím její představitele kritizoval za výpady proti ANO, že jde o stranu založenou na vůdcovském principu.

Na dotaz Práva, zda s ním Krnáčová souhlasí, když předtím nevylučovala jednání i s TOP 09, odpověděla: „Po posledních vyjádřeních souhlasím s panem předsedou.“

Co se týče komunálních voleb, tak Babiš řekl, že se nebrání tomu, aby vznikla na zastupitelstvech koalice na bázi vlády, kde ANO spolupracuje s lidovci a ČSSD.

Babiš výsledky označil za velký úspěch ANO. „Ukázali jsme, že jsme stabilní součástí politické scény, v komunálu jsme získali skoro třetinu hlasů,“ uvedl. Z toho, že se do senátních voleb neprobojovalo více kandidátů ANO než soc. dem., si lídr ANO nedělal těžkou hlavu.

Reklama

Související články

Passer bude muset zaplatit úvěr ze svého

Výsledky pomalu sčítaných hlasů v Praze ukazují, že na mandáty v městském zastupitelstvu může hnutí Pro Prahu zapomenout. Oblepilo přitom celou metropoli svými...

Výběr článků

Načítám