Hlavní obsah

Z exministra Langera je po zásahu vedení ODS opět jen řadový člen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivan Langer (52), někdejší místopředseda ODS, vicepremiér a ministr vnitra ve vládě Mirka Topolánka, už není členem regionální rady občanských demokratů v Olomouckém kraji. Výkonná rada ODS v sobotu na zvláštním zasedání rozhodla, že anuluje nedávné rozhodnutí olomouckých straníků. Informaci přinesl Respekt.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Langer

Článek

„Při jednání regionálního sněmu ODS Olomouckého kraje došlo k procedurálnímu pochybení. Jen jsme konstatovali, že všechna rozhodnutí a volby jsou neplatné. Předseda regionu svolává nový regionální sněm na nový termín,” uvedl místopředseda ODS Martin Kupka.

Problém byl údajně v nelegitimně zvolených delegátech sněmu, protože olomoucká oblast loni sněm neuspořádala, což podle partajních stanov měla.

Langer byl zvolen na začátku března. „Mou motivací je snaha pomoci ODS a využít přitom zkušeností, které mám, ať již z vlády, tak z doby opozice, ale zejména pak s vedením předvolebních kampaní,“ řekl Právu Langer krátce po zvolení.

Výkonná rada už dříve v sobotu rozhodla o vyloučení Václava Klause mladšího z ODS kvůli jeho neloajalitě ke straně.

Reklama

Výběr článků

Načítám