Hlavní obsah

Frenštát řeší, jak získat pozemky pod skokanskými můstky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co bude s pozemky v Areálu skokanských můstků Jiřího Rašky ve Frenštátu pod Radhoštěm řeší momentálně město i tělovýchovná jednota, které patří stavby na pozemcích. Jelikož jednota nemá na pořízení pozemků, na něž má předkupní právo, finance, uvažuje město o nějaké podpoře. Odkupu či pronájmu dopadové plochy pod můstky se nebrání ani Tourist Invest, který pozemky získal v aukci.

Foto: myrica myrica, Mapy.cz

Skokanský areál Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Článek

Starostka Frenštátu Zdeňka Leščišinová řekla, že o podpoře bude jednat městská rada a poté zastupitelstvo. „Z důvodu udržení odkazu Jiřího Rašky a budoucího rozvoje a využití areálu, který je s touto osobností neodmyslitelně spojen, jsou připraveni pomoci jak město Frenštát pod Radhoštěm, tak i Moravskoslezský kraj,” uvedla.

Aukci pořádal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Město podalo svou nabídku až ve třetím kole (v prvních dvou se nepřihlásil nikdo). Firma Tourist Invest do výběrového řízení vstoupila na poslední chvíli a město přeplatila.

„Pokud TJ Frenštát pod Radhoštěm předkupní právo uplatní a ve lhůtě tří měsíců ode dne doručení nabídky zaplatí kupní cenu, kupní smlouva uzavřená s vítězem výběrového řízení zanikne, a tento se tak nikdy vlastníkem předmětných pozemků nestane,” uvedla Leščišinová.

Areál revitalizujeme, tvrdí noví majitelé

Tourist Invest je v Česku hlavním sponzorem projektu Mezinárodní lyžařské federace FIS SnowKidz, jehož cílem je zabránit úbytku nejmladších lyžařů. SnowKidz nabízí mimo jiné půjčování lyží dětem zdarma nebo možnost pro školy využít během tělesné výchovy několik lyžařských parků. Ve Frenštátě se společnost podílela mimo jiné na nedávné akci Raškohrátky.

Zuzana Somošová za Tourist Invest uvedla, že firma chce celý areál revitalizovat, doplnit současnou infrastrukturu a do rozvoje oblasti dále investovat. Mělo by to podle ní přinést nové rekreační i pracovní příležitosti.

„Diskutovanou dopadovou plochu velkého i středního můstku je Tourist Invest připraven za oboustranně výhodných podmínek nabídnout zástupcům města či TJ Frenštát pod Radhoštěm k odkoupení či pronájmu,” dodala Somošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám