Hlavní obsah

Poslankyně Nytrová práskla v ČSSD dveřmi. Strana je podle ní prolezlá politickou korupcí skrz naskrz

• Aktualizováno
Novinky, jas

Poslankyně Pavlína Nytrová oznámila šéfovi strany Bohuslavu Sobotkovi, že loni v polovině prosince ukončila členství v sociální demokracii. Své rozhodnutí zdůvodnila politickou korupcí, která údajně v ČSSD funguje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavlína Nytrová na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Nemohu a hlavně nechci být součástí strany, která je prolezlá politickou korupcí, od okresní přes krajskou až po celostátní úroveň,” konstatovala poslankyně.

„S těmito lidmi a praktikami již nechci být spojována a již dál nechci čelit podrazům, pomluvám a útokům na mou osobu především ze strany představitelů sociální demokracie a jejich ‚loajálních‘ příznivců na okresní úrovni,” uvedla poslankyně, podle níž se v rámci ČSSD rozdělují politické trafiky a jsou prosazováni lidé, kteří „nejsou morálně čistí, nebo dokonce figurují jako obvinění či obžalovaní v různých policejních či soudních kauzách”.

Poslankyně své tvrzení dokladovala děním v zastupitelstvu Frýdku-Místku i na celostátní úrovni.

Ačkoliv se podle ní ČSSD prezentuje tak, že v politice platí presumpce viny a lidé spojení s policejním vyšetřováním by měli rezignovat, ve skutečnosti tomu tak není.

Mandátu se vzdát nehodlá

„Kdo měl v této ‚demokratické‘ straně jiný názor než vedení, byl po čase doslova morálně zlikvidován a pak vyhozen nebo odešel sám,” dodala.

Poukázala mimo jiné na to, že ministerstva uzavírají tzv. poradenské smlouvy „se členy sociální demokracie, popřípadě spřízněnými osobami” na činnosti, které by měli vykonávat úředníci. Je podle ní přitom možné, že tito lidé dostávají peníze za svou loajalitu.

Poslaneckého mandátu se Nytrová vzdát nehodlá. „V parlamentních volbách jsem dostala druhý největší počet preferenčních hlasů z kandidátů sociální demokracie v Moravskoslezském kraji,” uvedla s tím, že dál hodlá prosazovat program, za nějž byla zvolena.

Poslankyně loni v červenci vzbudila rozruch svými výroky při projednávání návrhu, aby si gayové či lesby mohli osvojit v registrovaném partnerství dítě svého protějšku. Do té doby nepříliš známá zákonodárkyně mimo jiné prohlásila, že homosexuálové se budou snažit zlegalizovat sex s dětmi. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám