Hlavní obsah

Námraza zastavila tramvaje v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Nízké noční a ranní teploty spolu se vzdušnou vlhkostí výrazně zkomplikovaly městskou dopravu v Liberci a také na trati mezi tímto krajským městem a Jabloncem nad Nisou. Provoz tramvají tam zastavila námraza. Dopravní podnik musel do ulic poslat náhradní autobusy. Tramvaje ve městě nahrazovaly až do 6.00. Provoz na trati do Jablonce byl obnoven v 7.15.

Foto: Profimedia.cz

Teploty klesly v pátek ráno pod nulu, tramvajová doprava kvůli námraze v Liberci stála. Ilustrační snímek

Článek

„Během noci, kdy není zajišťován běžný provoz tramvají, vznikla kvůli klimatickým podmínkám námraza na trolejovém vedení tak silná, že po čtvrté hodině ranní zabránila jízdě tramvají na všech tramvajových tratích. Tyto klimatické změny nebylo možné nijak předvídat,” sdělila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

V Liberci byly pro náhradu za tramvaje využity posilové autobusy výlukových linek X2 a X3, které jezdily v celé trase z Hanychova do Lidových Sadů.

I mezi Libercem a Jabloncem nasadil dopravní podnik náhradní autobusy. „Nedařilo se však nahradit všechny spoje,” dodala mluvčí.

Namrzlé i silnice

Teploty v Libereckém kraji klesly v pátek ráno pod nulu a namrzlé byly i silnice.

Policie od rána řešila několik dopravních nehod. Na silnici 35 narazila u Stráže nad Nisou na namrzlé vozovce čtyři auta do svodidel, podle policie se to obešlo bez zranění.

V Lučanech se srazil autobus s osobním autem, ani tam se nikdo nezranil.

Reklama

Výběr článků

Načítám