Hlavní obsah

Volný pád z 90 metrů a další atrakce. Prožili jsme za vás adrenalin na matějské

– Praha
Novinky, Aneta Lednová

Matějská pouť v Praze je první jarní poutí a letos má pro návštěvníky připraveno kromě stánkového prodeje všeho druhu také 140 atrakcí. My jsme vybrali několik nejadrenalinovějších a zkusili je na vlastní kůži. O jaké atrakce se jednalo a jaké to na nich bylo, můžete vidět na videu.

Prožili jsme za vás adrenalin na MatějskéVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Tradice první jarní pouti se pojí s rokem 1595. Letos tedy matějská pouť slaví úctyhodných 421 let. S kolotoči a klobásami měla ale zpočátku společného pramálo. Poutní křížová cesta lemovaná 12 kapličkami začínala zhruba v místech, kde se dnes nachází stanice metra Hradčanská a končila u kostela sv. Matěje v Dejvicích.

S postupnou přeměnou duchovní události na ryze zábavní přibývalo stánků a později i kolotočů a dalších atrakcí, ty byly rozmístěny nejprve poblíž Vítězného náměstí. Poté se kvůli nedostatku místa pouť stěhovala a konala se v různých lokalitách Prahy. Od roku 1963 využívá prostory Výstaviště Praha Holešovice, je tedy úplně mimo trasu původní matějské pouti, o jejíchž historických kořenech má dnes povědomí málokdo.

Kočka slibuje adrenalin

Podle provozovatele matějské pouti Jana Kočky na návštěvníky letos čeká vše, co k pouti patří. Těšit se mohou na 140 atrakcí. „Pro ty nejmenší je tu například lochneska nebo řetízák. Klidnější povahy si mohou třeba zastřílet na střelnici nebo se projet na ruském kole a samozřejmě si tu na své přijdou i milovníci adrenalinu,“ popsal Novinkám Kočka.

Odvážlivci by neměli minout atrakci TOWER, která slibuje volný pád z 90 metrů. Do výšky 50 metrů vás vyveze řetízkový kolotoč, který vám mimo jiné poskytne krásný pohled na Prahu. Hlava se vám pořádně zatočí například na atrakci BOOSTER nebo BUNGEE CATAPULT.

Brány Výstaviště jsou pro návštěvníky matějské pouti otevřeny kromě pondělí každý den, a to až do 17. dubna 2016.

Anketa

Máte rádi adrenalinové atrakce?
ano
40,8 %
ne
59,2 %
Celkem hlasovalo 223 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám