Hlavní obsah

Půl miliardy pro Agrofert? Chovanec si rýpnul do Babiše kvůli dotacím

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

O dusné atmosféře ve vládní koalici není pochyb. Dokazuje to i pondělní tweet ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Ten se obul do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše kvůli dotacím pro koncern Agrofert, který ministr financí vlastní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babišův Agrofert získal minulý rok podle informací týdeníku Echo na dotacích 600 miliónů korun. Suma činí asi desetinu částky, která se v roce 2015 rozdělovala mezi zemědělce a je asi desetkrát vyšší, než koncern dostával v minulosti.

„Půl miliardy nových agrodotací pro Agrofert? Ale ano, vláda má smysl,“ napsal si na Twitter ministr vnitra.

„O tom se v Mladé frontě Dnes nedočtete. Asi to není téma...“ dodal Chovanec. Narážel tak na to, že Babišovi patří vydavatelství Mafra, pod které spadá právě MfD.

Novinky požádaly Babiše o reakci, situaci však nechtěl komentovat.

Není to přitom první roztržka mezi Babišem a Chovancem. Minulý týden se politici na jednání vlády poštěkali kvůli tendru na leteckou záchranku. [celá zpráva]

O napjaté atmosféře v koalici vypovídá i pondělní výstup ministra financí Babiše. Ten po pondělním jednání kabinetu prohlásil, že začíná přemýšlet, jestli má koalice s ČSSD a lidovci ještě smysl. Premiér na to opáčil, že šéf hnutí ANO se snaží odvádět pozornost.

Reklama

Výběr článků

Načítám