Hlavní obsah

Babiš si notoval se Zemanem, u candáta se shodli na migraci i EET

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V úterý odpoledne se na pracovní večeři sešel prezident Miloš Zeman s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Politici u candáta mluvili například o migrační krizi či o elektronické evidenci tržeb (EET). Asi dvouhodinová schůzka probíhala podle Babiše v přátelské atmosféře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Mluvili jsme o životě, o politice, ekonomice, Evropě, migraci, o tom, co nás v tomto roce čeká. Bylo to takové přátelské posezení,“ řekl po schůzce novinářům Babiš.

Zeman podle Babiše podpořil rozpočet na rok 2016 nebo zákon o EET, který je pro ministra financí klíčový, ale ve Sněmovně ho blokuje pravicová opozice.

Oba dva se shodli také postoji k migraci. „Určitě se shodneme na migraci, že je potřeba, aby už Evropa něco udělala. Jsem přesvědčen, že nakonec to určitě skončí uzavřením vnějších hranic,“ prohlásil Babiš.

Související témata:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš

Se Zemanem si také vyjasnili situaci ohledně čerpání z fondů EU. Zeman kritizoval vládu, že se její chybou z evropských fondů nevyčerpá 35 miliard korun. Podle posledních odhadů Česko za období 2007 až 2013 nevyčerpá 26 až 30 miliard. Špatné čerpání mají podle šéfa ANO na svědomí předchozí vlády.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám