Hlavní obsah

Podvodník, který zřejmě obelhal Ransdorfa, čelí dalšímu trestnímu oznámení

– Praha
Právo, Karolina Brožová

Vladimír Huněk, o kterém se spekuluje, že obelhal komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa a namluvil mu, že vlastní ve Švýcarsku konto s 350 milióny eur, čelí dalšímu trestnímu oznámení v Berouně. Zde se totiž podle informací Práva Huněk pokusil vylákat z lidí peníze na pokrytí svých dluhů s tím, že až získá dědictví, vše mnohonásobně splatí. Ransdorf v souvislosti s případem pozastavil své členství v krajně levicové frakci Evropského parlamentu.

Foto: Česká televize ČT24

Vladimír Huněk na archivním záběru

Článek

„Trestní oznámení bylo podáno 30. listopadu,“ potvrdila Právu okresní státní zástupkyně v Berouně Eva Svobodová. „Nyní probíhá prověřování ze strany policie,“ dodala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková tyto informace potvrdila. „Přijali jsme trestní oznámení na sedmačtyřicetiletého muže od dvou lidí pro podezření z trestného činu podvodu ve stadiu pokusu. Případem se zabývá naše hospodářská kriminálka. Bližší informace zatím poskytnout nemůžeme,“ řekla Právu.

Podle informací Práva Huněk vystupuje i pod jiným jménem. O několikasettisícové půjčky žádá lidi, se kterými se seznámí zprvu pouze jako přítel, pod záminkou, že když se zbaví dluhů, bude se moci přihlásit o miliardové dědictví uložené ve švýcarské bance. Vypráví jim tedy stejný příběh, o kterém hovořil i europoslanec Miloslav Ransdorf.

Osloveným lidem prý Huněk slibuje, že jim stotisícové sumy vrátí s více než stoprocentním úrokem.

Dokumenty plné chyb

Jenže jeho příběh prý nezní příliš věrohodně a nepomáhají mu ani dokumenty, které ke svému údajnému kontu ve Švýcarsku ukazuje. Obsahují totiž celou řadu pravopisných chyb – i v razítkách banky.

Trvalé bydliště má Huněk na městském úřadu v Otrokovicích na Zlínsku. Podle informací Práva však bydlí v pronajaté vilce v Libomyšli, kde se i přes zájem policie nadále zdržuje. Ačkoliv je na Huňka podle informací deníku Blesk vypsáno 14 exekucí ve výši 2,2 miliónu korun, nadále prý jezdí luxusním automobilem.

Na veřejnosti vystupuje přátelsky, vzbuzuje v lidech důvěru. Pro policisty je však Huněk známá firma. Už před deseti lety jej vyšetřoval Robert Mařák, šéf hospodářské kriminálky zlínské policie.

Nejdříve byl Huněk trestán za zpronevěru peněz firmy, ve které pracoval, v roce 2005 zase za úplatu sliboval lidem, že jim sežene práci v Iráku. Za tento podvod byl poslán na tři roky za mříže.

Naposledy byl odsouzen ke čtyřem letům nepodmíněně v roce 2011 za úvěrový podvod. Spolu s dalším obviněným sjednával úvěry na pořízení vozidel v místních autobazarech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám