Hlavní obsah

Provozovatel Skylinku nezaplatil pokutu, ČTÚ mu zmrazil účty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nechal obstavit účty provozovatele satelitních služeb Skylink a CS Link, lucemburské firmy M7 Group. Důvodem je nezaplacení pokuty 9,5 miliónu korun. Píšou o tom páteční Lidové noviny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Český telekomunikační úřad

Článek

Skylink a CS Link nabízí televizní i rozhlasové kanály. Pokuta pro M7 Group je nejvyšší letošní sankcí ČTÚ. Úřad ji udělil, protože firma neohlásila předem zahájení vysílání. Firma podala proti sankci žalobu.

Společnost M7 Group podle ČTÚ splnila oznamovací povinnost až loni 28. května, přestože komunikační činnost v tuzemsku poskytuje od začátku roku 2013.

Úřad proto v červnu uložil firmě pokutu, kterou měla M7 Group uhradit do 15 dní, ale dosud to neudělala. Mluvčí ČTÚ Martin Drtina sdělil deníku, že firma nereagovala ani na dodatečnou výzvu.

Registrace není nutná, tvrdí firma

M7 Group ale podle deníku tvrdí, že se řídila stanoviskem lucemburského regulátora, podle něhož nebyla registrace v Česku nutná.

Proti udělení pokuty podala firma žalobu k Městskému soudu v Praze a sankci uhradí, až pokud by soud rozhodl v neprospěch M7 Group. Podle ČTÚ ale žaloba nemá odkladný účinek na zaplacení pokuty, píšou LN.

M7 Group je jedním z hlavních poskytovatelů služeb elektronických komunikací v České republice. Její služby využívá desetina obyvatel země.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám