Hlavní obsah

Elektronická evidence překvapivě bez boje, poslanci skončili už ve čtyři odpoledne

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Projednávání zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) se překvapivě obešlo bez emotivních výroků. Poslanci se totiž už předem dohodli, že páteční schůzi ukončí mezi čtvrtou a pátou. Jediný, kdo hlasoval pro pokračování schůze, byl ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš v pátek ráno avizoval, že by byl ochotný jednat o svém klíčovém zákonu i o víkendu. Schůze nakonec skončila už ve čtyři odpoledne a byla přerušena do 29. září. K EET se poslanci znovu dostanou až počátkem října.

Šéf ANO propagoval elektronickou evidenci už od brzkých ranních hodin. To se svými spolupracovníky rozdával v pražském metru koblihy, letáčky a brožury nazvané „Fámy a fakta o chystané legislativě“. Ty donesl i zákonodárcům do parlamentu. [celá zpráva]

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) rozdával v metru od šesti ráno koblihy a letáčky o elektronické evidenci tržeb (EET).

Žádná vyhrocená debata se ovšem nekonala. „Někteří opoziční politici debatují konstruktivně, někteří opakují lži,“ zhodnotil Babiš páteční diskuzi.

Ministr si nakonec novinářům postěžoval, že mu vadí, když někdo zneužívá diskuzi k osobním útokům. „Pro mě je to samozřejmě velice traumatický zážitek, že mě někdo napadá a ponižuje,“ řekl v pátek odpoledne Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám