Hlavní obsah

Je to binec, situaci musíme řešit radikálně, míní Babiš

Právo, Jan Rovenský

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš odpovídal na otázky deníku Právo, které se týkaly současné napjaté situace v krajských koalicích. Babiš uvedl, že nynější stav vyžaduje radikální řešení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

Pane předsedo, co se to děje ve vašem hnutí? V Ústí nad Labem jste rozprášili organizaci, v České Lípě jste vyloučili místostarostku, v Českých Budějovicích někteří členové ANO pomohli svrhnout primátora z hnutí...

Někde převážily osobní ambice nad cíli hnutí ANO, třeba proto, že někteří lidé chtěli dělat primátora. Něco jsme slíbili voličům, máme nějaký program a nominovali jsme některé lidi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Ústí nad Labem šlo o ukázkový puč, který byl proveden bez konzultace se zastupitelským klubem či krajskou organizací, která byla ještě ujišťována, že k převratu nedojde.

Nová koalice místo toho oznámila spolupráci s Ústeckým fórem občanů (UFO) s podporou ODS a soc. dem., což je absurdní, protože jsme proti nim bojovali. Proto členové a krajská organizace chtěli, aby předsednictvo zasáhlo.

A co Budějovice? Budete situaci řešit vyloučením lidí z ANO stejně jako v Ústí?

Předpokládám, že výsledek bude podobný jako na severu Čech. Musíme situaci řešit radikálně. Je to binec, bude to úkol pro krajskou předsedkyni (a poslankyni) Radku Maxovou. Zase jde o osobní ambice tří lidí, což je špatně. Jedna dáma měla velké ambice od počátku, ale funkci nedostala. Výsledkem je, že jednotlivci poškozují pověst našeho hnutí.

Značí to větší problémy v hnutí?

Neznačí, je to demokracie. Nemůžete vidět hned do hlavy každému z našich více než 2700 členů. Hnutí potřebuje nějaký vývoj, abychom dlouhodobě zjistili, s kým máme tu čest. Je to běžný proces, jaký si prožily i jiné politické strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám