Hlavní obsah

Lidé z Dejvic budou mít vodu zdarma po celý měsíc

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obyvatelé Dejvic a Bubenče budou mít vodné a stočné zdarma po celý měsíc. V pátek to oznámily Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Zároveň upřesnily, kdo může žádat odškodnění za újmy způsobené havárií vodovodu, do něhož se dostala závadná voda ze slepé přípojky. Zatím firma vyčíslila náklady na 30 miliónů korun.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací zkoumali potrubí kamerovým systémem.

Článek

„U fyzických osob uznáváme lékařskou zprávu s datem ošetření od 23. do 29. května, tedy po dobu hygienické závady, anebo výpis ze zdravotní karty od praktického lékaře. Tito lidé od nás dostanou bolestné ve výši 5000 korun. Pokud mají lidé účtenku z lékárny, proplatí pojišťovna navíc i léky nebo případně regulační poplatky," upřesnil mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

„Odškodnění osob hospitalizovaných v nemocnicích budeme řešit individuálně,“ dodal. Podnikatelé musí doložit ušlý zisk. Od občanů zatím PVK registruje necelé tři tisíce žádostí.

Původně firma navrhovala vodné a stočné zdarma za období 14 dnů. Po dohodě s radnicí Prahy 6 však termín rozšířila.

Ušlý zisk hodlá vymáhat po viníkovi havárie. Zda se jej podaří nalézt, není jasné, neboť kontaminovaná voda se do vodovodu dostala ze slepého ramene z roku 1925, které nebylo zaneseno v mapách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám