Hlavní obsah

Vím, že jsem tu host, omluvil se student za incident u petice proti uprchlíkům

Novinky, jas

Jeden ze studentů, který se minulý týden dostal do střetu s aktivisty nabízejícími k podpisu petici proti kvótám na imigranty, se za své chování omluvil. V dopisu, který zveřejnila Lékařská fakulta Palackého univerzity v Olomouci, mimo jiné napsal, že je si vědom toho, že je v České republice hostem, a že si váží možnosti zde studovat.

Foto: Petr Marek, Právo

Centrum Olomouce

Článek

Vrátil se rovněž k samotnému studiu v ČR, k němuž jej inspirovali současní i bývalí, vesměs muslimští studenti.

„Lidé jsou zde velmi laskaví a srdeční, od českých studentů až po prodavače a obyčejné lidi. Chápu, že jsem hostem ve vaší krásné zemi, a tak bych se chtěl ještě jednou velice omluvit všem, koho znepokojilo mé jednání. To určitě nebylo mým záměrem,” uzavřel svůj dopis.

Fakulta zveřejnila omluvu s tím, že další postup zváží na základě vyjádření policie, která incident prošetřuje.

Poškozený stánek

Skupinka zahraničních studentů poškodila stánek iniciativy Islám v ČR nechceme (IVČRN). Ta se staví proti kvótám na přijetí konkrétního počtu uprchlíků do jednotlivých zemí EU a nabízela lidem podpis související petice. [celá zpráva]

Evropská komise navrhla, aby další země osmadvacítky v příštích dvou letech převzaly od Itálie a Řecka 40 000 žadatelů o azyl. Na Česko by mělo připadnout 1328 lidí. Česko ale s povinnými kvótami na přerozdělování uprchlíků nesouhlasí a bude se v rámci EU snažit, aby neprošly.

Reklama

Související témata:

Související články

Poslanci evropského výboru řekli ne kvótám

Rozhodnutí Evropské komise nadiktovat členským státům povinné kvóty pro přijímání uprchlíků ve čtvrtek odmítli i poslanci. Mimořádné zasedání sněmovního výboru...

Výběr článků

Načítám