Hlavní obsah

Je to jako droga, láká Schwarzenberg mladé do politiky

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOP 09 se nechce smířit s tím, že stejně jako ostatní strany začala ztrácet členy. Rozhodla se proto rozjet náborovou kampaň především mezi mladými. Pro svůj nápad využije sociální sítě, kde od čtvrtka začne zveřejňovat propagační videa.

BEZ KOMENTÁŘE: Náborová kampaň TOP 09 Video: TOP 09

 
Článek

Hlavní postavou kampaně má  být Dominik Feri, nejmladší radní v Česku, který zastupuje TOP 09 na radnici v Teplicích.

Na prvním videu, které strana zveřejní, vyzpovídává předsedu Karla Schwarzenberga. Na dotaz, zda jsou mladí motivovaní jít do politiky, má nejstarší předseda české politické strany jasnou odpověď: „Politika je spíše podobná droze.“ A dodává, že lidé by měli do politiky jít, aby byla různobarevná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zastupitel a radní města Teplice Dominik Feri (TOP 09)

Politické strany v poslední době razantně ztrácejí členy. TOP 09 se drží okolo 3500 lidí. ODS za rok ztratila přes dva a půl tisíce straníků a má 14 800 tisíc členů, lidovci mají letos 27 tisíc členů, o šest tisíc méně než před pěti lety.  ČSSD poslední rok opustilo na 1700 lidí, takže jich má zhruba 21 500. Nejpočetnější základnu má stále KSČM s padesáti tisíci. Roste jedině ANO, má kolem 2700 členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám