Hlavní obsah

Zbytek května proprší a bude chladno, sluníčko dorazí až se začátkem června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladno doprovázené deštěm. Tak bude vypadat druhá polovina května. Do konce měsíce se příliš vysokých teplot nedočkáme. V první polovině června by se mělo lehce oteplit, ale letní teploty to pořád nebudou. Meteorologové ve svém měsíčním výledu přepokládají, že teploty dosáhnou pouze průměrných hodnot, nejvýše kolem 20 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Začátek nového týdne bude sice ještě slunečný, s teplotami mezi 21 až 25°C, ale postupně bude přibývat oblačnosti a začne se ochlazovat.

Ve středu klesnou denní teploty na 12 až 16°C a v tomto rozmezí zůstanou pohybovat až do konce týdne. Bude zataženo s přeháňkami. Právě tento týden by mělo podle meteorologů spadnout nejvíce srážek, potom budou pozvolně ustávat.

Poslední květnový týden by mělo být převážně polojasno s denními teplotami v rozmezí 14 až 20°C, při přechodném oteplení by se mohly teploty vyšplhat až k 24°C.

V první polovině června by měly teploty postupně stoupat na 22°C, ojediněle se mohou vyšplhat až na 26°C. První polovina června přinese průměrné srážky.

Reklama

Výběr článků

Načítám