Hlavní obsah

Cyklisté prosvištěli uzavřeným tunelem Blanka

Novinky, ČTK, km, bad, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odhadem na deset tisíc cyklistů v rámci Velké jarní cyklojízdy projelo ve čtvrtek v podvečer tunelem Blanka, který je stále pro řidiče uzavřen. Trasa odstartovala na náměstí Jiřího z Poděbrad a končila v prostorách holešovické tržnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce cyklistů se prohnalo tunelem BlankaVideo: Novinky

 
Článek

Letošní Velké jarní cyklojízdy se podle pořádajícího sdružení Auto*mat zúčastnilo skoro deset tisíc cyklistů. Součástí jízdy byl také průjezd tunelem Blanka, který má být podle posledních příslibů zkušebně zprovozněn v září.

Velké množství cyklistů jelo centrem města zpočátku téměř krokem, průjezd měli volný, doprava byla kvůli akci omezena.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejkritičtější situace nastala při nájezdu na magistrálu. Vjezdem do Blanky na Letné se jízda zrychlila, cesta je z kopce, stoupá opět poblíž výjezdu v Praze-Tróji. Lidé si užili zhruba dvacetiminutový průjezd tímto úsekem. Akce se neobešla bez zranění, přímo v tunelu po pádu několika účastníků zasahovaly dvě sanitky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Cyklisté v tunelu Blanka

Tato největší akce svého druhu symbolizuje každý rok svobodu pohybu, ale bojuje také za dostupnější a bezpečnější bezmotorový pohyb městem. Pořadatelé při cyklojízdě sbírali podpisy na petici. Žádají návazná opatření, která uleví povrchové dopravě po otevření tunelu Blanka.

Tunelový komplex, který již měl sloužit řidičům před čtyřmi lety, doposud vyšel na 37 miliard korun. Samotnou stavbu zahájila radnice pod vedením někdejšího primátora Pavla Béma. Termín samotného otevření tunelu se již několikrát posunul, naposledy kvůli nevyhovující kabeláži. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám