Hlavní obsah

Praha schválila návrat papírových kupónů na MHD

– Praha • Aktualizováno

Pražští radní v úterý schválili možný návrat papírových kupónů na MHD. Krok, o němž hovořilo vedení města již delší dobu, má vyřešit případný problém s nedostatkem licencí k opencard. Tisknout by se mohly od března.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Opencard spolu s několika typy papírových kuponů.

Článek

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) před pár dny konstatovala, že město má nyní k dispozici přibližně posledních 60 000 licencí opencard. Nákup nových by byl podle primátorky nesystémový, neboť město neví, jak celou záležitost s opencard vyřešit. Papírové kupóny jsou pouze záložním řešením.

„Ubezpečuji všechny držitele opencard, že pro ně se vůbec nic nemění. Případné změny se v budoucnu dotknou výhradně nových klientů, a to pouze za předpokladu, že dojdou ty licence, které má město k dispozici,“ doplnila primátorka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Situaci kolem projektu Opencard, který Prahu vyšel na minimálně 1,35 miliardy korun, bez výsledku řešilo již několik politických reprezentací. Kartu, která slouží především jako tramvajenka, si dosud vyzvedlo asi 1,2 miliónu cestujících.

Reklama

Související články

Opencard může mít od února problémy

Podpora opencard ze strany dodavatelské společnosti eMoneyServices (EMS) může v únoru skončit. Závisí to prý na tom, jak poběží jednání s městem. EMS od Nového...

Výběr článků

Načítám