Hlavní obsah

Pražský magistrát přerušil jednání, vedení bude volit až večer

Právo, Novinky, trj, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nové vedení pražského magistrátu bude zvoleno až ve středu po 18. hodině. Schůze sice začala již dopoledne, ale koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, Starostové a nezávislí a lidovci) si záhy prosadila její přerušení kvůli souběhu s ustavujícími jednáními radnic Prahy 4 a 8, v nichž zasedají někteří z radních.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Opozice navrhla, aby bylo jednání přerušeno pouze do 13. hodiny, respektive do 13:30, což však neprošlo. Přerušení do 18. hodiny označila za nehoráznou drzost a nedůstojný krok.

Koalice potřebuje přítomnost všech svých zastupitelů kvůli nejtěsnější většině, kterou na magistrátu má.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle koaličních dohod by se měla stát primátorkou jednička kandidátky hnutí ANO Adriana Krnáčová. Jejími náměstky by se měli stát Eva Kislingerová (ANO), Matěj Stropnický (Trojkoalice) a Petr Dolínek (ČSSD).

Krnáčová by měla mít na starosti boj s korupcí, veřejnou správu a legislativu. Hnutí ANO bude rovněž zodpovídat za oblast financí, majetek a majetkové podíly firem, bezpečnost, zdravotnictví a bydlení. Do portfolia ČSSD bude patřit doprava, sociální politika a problematika evropských fondů a školství. Trojkoalici připadly oblasti životního prostředí, kultury a památkové péče a infrastruktury.

Vítězem komunálních voleb v metropoli se stalo ANO, které má 17 zastupitelů. Druhá TOP 09 má 16 křesel. Po osmi mandátech mají Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti získali stejně jako KSČM čtyři křesla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám