Hlavní obsah

Padaly teplotní rekordy, v Broumově naměřili přes 17 stupňů

– Broumov

Ve středu opět padaly teplotní rekordy, v Broumově na Náchodsku se rtuť teploměru dostala až k 17,1 stupně Celsia, což je o 0,6 stupně víc než dosavadní teplotní maximum z roku 1969. Informovala o tom Milana Ferebauerová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Teplotní rekordy byly zaznamenány na čtyřech stanicích s alespoň třicetiletou historií. Jen desetinu pod sedmnáctistupňovou hranicí se zastavila rtuť teploměru na stanici Nový Hradec Králové, kde tak byl vyrovnán rekord z roku 1977.

Další rekordní stanicí byly Úpice na Trutnovsku se 14,7 stupně Celsia, kde bylo dosavadní maximum z roku 1996 překonáno o sedm desetin stupně, a stanice Kočkov v Ústí nad Labem s teplotou 12,1 stupně. Tam měl rekord pro tento den z roku 1996 hodnotu 11,4 stupně.

Teplo by mohlo pokračovat

Teplotní rekordy padaly také v úterý, kdy byla nová maxima zaznamenána na 37 stanicích s alespoň třicetiletou historií, a v Moravskoslezském kraji se teploty vyšplhaly přes 19 stupňů.

Nezvyklé teplo by ve čtvrtek mohlo pokračovat. "Očekáváme, že se teploty budou pohybovat mezi 10 a 14 stupni, na severovýchodě republiky až k šestnácti stupňům. Bude ale záležet na množství slunce, tedy na tom, jak se bude rozpouštět nízká oblačnost," doplnila meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám