Hlavní obsah

ČSSD šla v Duchcově do koalice s extremistickou DSSS. Byl to asi její poslední krok

Aktualizováno

Vytvoření koalice ČSSD s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS) na radnici v Duchcově ve čtvrtek kritizoval předseda strany Bohuslav Sobotka. Strana se od koalice distancuje a místní organizaci chce zrušit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Sociální demokracie se zcela distancuje od koalice s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti, kterou vytvořila místní organizace ČSSD v Duchcově na Teplicku. Rozhodnutím se bude zítra zabývat politické grémium,” oznámila ve čtvrtek strana v tiskovém prohlášení.

„Dělnickou stranu sociální spravedlnosti považuji  za naprosto nedůvěryhodného koaličního partnera. Zpráva o spolupráci ČSSD a DSSS v Duchcově mne velmi znepokojila. Již zítra se tím budeme na politickém grémiu ČSSD intenzivně zabývat a místní organizace Duchcov bude zrušena,“ uvedl šéf strany Bohuslav Sobotka.

Koalice ČSSD, KSČM a DSSS

V radě Duchcova zasedne za DSSS Jindřich Svoboda, starostou zastupitelé zvolili Zbyňka Šimberu (ČSSD). Místostarostou je komunista Stanislav Strohmeier.

ČSSD v Duchcově volby vyhrála a má stejně jako Šance pro Duchcov pět mandátů. Čtyři zastupitele má KSČM, DSSS získala tři zastupitele. Dohromady tedy bude mít tato koalice 12 hlasů v jedenadvacetičlenném zastupitelstvu. Dostalo se do něj celkem sedm stran.

Svoboda, který ve městě organizoval protiromské demonstrace, byl pravomocně odsouzený za podvod. Neoprávněně si účtoval statisíce korun za dojíždění na léčbu do Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám