Hlavní obsah

Na Kuberu z ODS vytáhli vulgární odposlechy, prý vymyšlené

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Drsnou realitu předvolebního boje zakusil na vlastní kůži teplický primátor a šéf senátního klubu ODS Jaroslav Kubera. Po internetu koluje přepis jeho údajné konverzace s některými politiky, například s exposlancem ODS a zastupitelem Milanem Zunou, s teplickým radním za ODS Pavlem Šustáčkem a bývalým náměstkem ministra dopravy Jiřím Hodačem (také ODS).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Jaroslav Kubera

Článek

Kubera označil přepisy, které jsou doslova prošpikované vulgárními výrazy, za vymyšlené. Právu řekl, že se obrátil na policii.

„Jedná se o pokus zoufalců, kteří nemají žádný pozitivní program, dehonestovat politické soupeře. Celou záležitost jsme předali polici, a pokud se jí podaří zjistit autora, budeme se bránit soudní cestou,” sdělil v reakci Kubera.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Plno vulgarit

Zveřejněné texty si rozhodně neberou servítky. „Na těch stránkách Proteplice ten debil píše, že jsme dostali z prodeje majetku pět miliard korun, to je docela průser, co s tím chceš dělat, když se na to někdo bude ptát?“ ptá se například v přepisu Milan Zuna Kubery.

A Kubera měl odpovědět: „Na to se vyser, to už stejně nikdo nespočítá, všechno je skartovaný a na katastru to nikdo sčítat nebude, to je práce na léta, a když se na to někdo zeptá, tak si to číslo někdo vymyslel, je to kec a debatu vohnu jinam, trochu srandy a hotovo a ten debil stejně ví ho..., vaří z vody, kdyby měl čísla, tak napsal 12 miliard.“

Jinde zase Kubera měl zodpovídat radnímu Šustáčkovi na otázku týkající se evropských fondů na městské projekty slovy: „Ty seš asi úplně blbej, co nám budou platný vopravený sračky, když nám polezou kontroly do financí, a co Hodač, víš, jak by řádil, tý práce, jak rozepsat všechny faktury za úklid města a teď by se v tom někdo šťoural, ty si fakt upad, chápeš, že když budeme brát prachy z Evropy, tak nám sem polezou na kontrolu, a že na to maj nárok i deset let po tom, co už je hotovo, to fakt chceš, aby se někdo šťoural ve financích, když už tady třeba nebudeme sedět, prosím tě, vzpamatuj se a hoď se do latě.“

Sprostě nemluvím

Podle Kubery je celý přepis vymyšlený. „Nějaký místní estébák se asi pokusil napodobit (Romana) Janouška. Dali jsme to na policii, a jestli ho najdou, uděláme mejdan, protože všichni zmínění radní ho žalují o peníze,“ řekl Právu Kubera.

„Tady tomu nikdo nevěří. Všichni vědí, že ani sprostě nemluvím,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám