Hlavní obsah

Ptejte se mě, ať se jiní nedostanou ke slovu, instruoval své fanoušky Matěj Stropnický

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kandidát na starostu Prahy 3 i do zastupitelstva hlavního města Matěj Stropnický nenechává nic náhodě: před debatou ostatních kandidátů v žižkovském hotelu Olšanka, která se odehrála v úterý, napsal spolustraníkům e-mail, ve kterém je instruoval, jak ho mají v debatě podpořit. Stropnického e-mail nyní koluje po internetu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Matěj Stropnický

Článek

„Je lepší klást otázky mně než soupeřům. Ti ať se raději vůbec nedostanou ke slovu,“ napsal Stropnický v dopise, který odeslal všem členům hnutí Žižkov (nejen) sobě, které v Praze 3 spojuje Stranu zelených, KDU-ČSL a Starosty. Dále navrhuje tipy na dotazy: například plnění programu privatizace, hrozba zástavby Parukářky, či jestli je ODS očištěná.

„Lepší je, aby otázky kladli neznámí lidé, ne ti, kdo jsou s námi na veřejnosti spojeni, spíš lidé zezadu kandidátky či mimo ní. Známé osobnosti mohou naopak v diskuzi vystoupit s tím, aby podpořili moji argumentaci, či uvedli na pravou míru tvrzení někoho z protikandidátů, který řekl něco nepravdivého či nesmyslného, aniž položí otázku protikandidátům, a dají jim tak možnost reagovat,“ instruoval Stropnický.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ten také svým podporovatelům radil, jak mu mají v debatě fandit. „Potlesk není v tomto případě na místě jen, když jste opravdu nadšeni mou odpovědí, ale častěji, na povzbuzenou. Kdo chce, namalujte si kníry, ať je s námi trochu zábava,“ psal Stropnický, který má na plakátech fotografii s knírkem.

Stropnický: ČSSD nabízela rovnou otázky

Stropnický Právu řekl, že e-mail psal v nadsázce.

„Dostal se mi do ruky velmi obdobný dopis ČSSD, kde byly natvrdo napsané konkrétní otázky, které mě měly dostat do úzkých,“ řekl Právu Stropnický. S namalovaným knírkem přišli podle něj jeden nebo dva lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám