Hlavní obsah

Starosta Řitky chce po ODS omluvu za dehonestující klip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostovi obce Řitka Kamilu Abbidovi se nezamlouvá klip občanských demokratů. Považuje jej vůči obci za dehonestující a nevhodný, přičemž od strany požaduje jeho stažení a omluvu. Předseda ODS Petr Fiala se chce se starostou sejít a celou záležitost probrat.

BEZ KOMENTÁŘE: ODS představila na kongresu spot. Jede z Řitky vzhůru

 
Článek

V klipu herec Marian Labuda v roli řidiče starého nákladního automobilu zastavuje u cedule značící konec obce Řitka a nabírá stopujícího Fialu. "V Řitce vás to už nebavilo?," ptá se v klipu Labuda. "Asi jsme si tu návštěvu zasloužili," odpovídá mu Fiala s jasným odkazem na stav ODS z poslední doby a název obce. "Ale naštěstí už zase stoupáme nahoru," dodává Fiala. Klip Fiala pustil spolustraníkům na pátečním kongresu.

Podle Abbida je "klip občany vnímán jako zcela nevhodný a nedůstojný", neodpovídá Fialovu vzdělání, inteligenci a společenskému postavení. Lidé si prý na videoklip ODS obecnímu úřadu stěžují. Pokud se strana neomluví, bude obec muset zvážit právní kroky k ochraně svých práv, uvedl starosta.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Fiala řekl, že nechce záležitost v médiích komentovat. "Doufám, že to pan starosta nevnímá jako předvolební klip," řekl předseda ODS s tím, že doufá, že Abbid má smysl pro humor.

Od Yo Yo Bandu by rovněž mohli chtít omluvu

Pokud se na něj starosta obrátí, je prý připraven se s ním setkat a o situaci si promluvit, klidně prý do Řitky přijede. "Ostatně mám tam přátele," poznamenal Fiala.

Klip od Yo Yo Band - Rybitví

Dodal, že se na setkání starosty Řitky zeptá, jestli požadoval také omluvu od hudební skupiny Yo Yo Band, která jméno obce společně s názvy dalších použila ve své známé písni Rybitví.

Reklama

Výběr článků

Načítám