Hlavní obsah

Ministr Dienstbier trucuje a odmítá dál pracovat na služebním zákonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD) se nechce dále podílet na přípravě novely zákona o státní službě. Nesouhlasí s podobou návrhu, na níž se ve středu dohodla opozice s koalicí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová a ministr pro legislativu Jiří Dienstbier

Článek

Dienstbier má za to, že kvůli středeční dohodě mezi vládou a opozicí totiž podle něj nebude dostatečně odpolitizována státní správa. Koaliční návrh byl podle něj "zprzněn", za což není ochoten převzít odpovědnost.

Ministr také požádá kabinet, aby ho zbavil pověření vyjednávat ve věci s Evropskou unií. Není schopen garantovat, že zákon splní podmínky EU pro čerpání evropských fondů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jednání s EU by podle něj měla převzít ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO). Ta však byla vybrána jako kandidátka na budoucí českou eurokomisařku a předpokládá se, že následně zamíří do bruselské administrativy.

Koalice ve středu večer ustoupila opozici a  vzdala ze zřízení generálního ředitelství státní služby. Jeho kompetence budou převedeny na ministerstvo vnitra. Dienstbier zavedení ředitelství považoval za klíčové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám