Hlavní obsah

Poslanecká auta budou chráněna před odtahem

Novinky, Václav Lang
Praha

Poslanci by do budoucna neměli mít problém s odtahy za špatné parkování v zónách placeného stání. Sněmovna v pátek souhlasila s pozměňovacím návrhem Stanislava Humla, který se sice vztahuje na všechna vozidla, ovšem díky jinému pravidlu se ztíží odtah vozidel některých osob. Zákonem se teď bude zabývat Senát.

Foto: Petr Horník, Právo

Stanislav Huml

Článek

Humlův pozměňovací návrh k novele zákona o silničním provozu počítá s tím, že jakékoli vozidlo bude moci být kvůli špatnému parkování v placených zónách odtaženo tehdy, pokud mu policie nasadí botičku a motorista si po uplynutí lhůty 24 hodin nezažádá o její sejmutí.

Na auta poslanců, senátorů a například zdravotníků nebo hasičů se ale botičky ze zákona nasazovat nesmějí. Tím by tedy byla před odtahem chráněna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hádka s Černochovou

Poslanec Huml, kterému v minulosti policie odtáhla auto zaparkované před Sněmovnou, na jednání svůj pozměňovací návrh hájil. „Vůbec nejde o imunitu, vůbec nejde o poslance,“ řekl s tím, že modré zóny považuje za zločin. Kritizoval například situaci, kdy se u bydliště seniorů bojí zastavit různé služby, aby nebyly odtaženy.

Proti se naopak postavila poslankyně ODS a starostka Prahy 2 Jana Černochová. „Poslanec Huml předložil návrh, který bude mít naprosto fatální dopad na systém zón placeného stání,“ konstatovala.

Svůj výrok odůvodnila tím, že by se zvedly náklady na rozpočet městské policie, například kvůli většímu počtu strážníků. „Nevím, jak vy, ale já si přeji, aby městská policie měla v ulicích úplně jiné preference,“ uvedla a označila návrh za „pomstu městským strážníkům“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám