Hlavní obsah

Ministerstvo stáhlo z webu stížnosti pro porušení zákona. Teď řeší, jak je zveřejňovat

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo spravedlnosti stáhlo z webových stránek seznam stížností, které podali bývalí šéfové tohoto rezortu pro porušení zákona. Vedení justice tento krok zdůvodňuje aktualizací webu a řeší, v jaké podobě se budou materiály zveřejňovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alegorie spravedlnosti

Článek

„Na ministerstvu momentálně probíhá aktualizace webu. Stahujeme starší tiskové zprávy a upravujeme rubriky. Kromě toho diskutujeme o nejvhodnější formě informování o stížnostech pro porušení zákona. Během týdne se rozhodneme, jakou formou je budeme dále zveřejňovat,” sdělil na dotaz Novinkám Libor Fůs z tiskového odboru ministerstva.

Z poslední doby lze zmínit stížnost pro porušení zákona, kterou podala bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová v neprospěch podnikatele Pavla Tykače ohledně kauzy vytunelovaných CS fondů. Nejvyšší soud však její stížnost na to, že vrchní soud odmítl zajistit Tykačův majetek, smetl ze stolu. [celá zpráva]

Na základě stížnosti exministryně Benešové se dočkala spravedlnosti statkářka Marie Švejdová ze Strakonicka. Nejvyšší soud zrušil pro nezákonnost téměř 60 let starý rozsudek, na jehož základě byla žena jako zarputilá kulačka odsouzena za sabotáž, rozkrádání majetku a útok na veřejného činitele a tresty zůstávaly přes částečnou rehabilitaci v 90. letech v platnosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám