Hlavní obsah

Bývalý policejní prezident Červíček nastoupí do vedení policie v Královéhradeckém kraji

Aktualizováno

Bývalý policejní prezident Martin Červíček bude od příštího týdne šéfovat policii v Královéhradeckém kraji. Tamní dosavadní velitel Jan Švejdar se přesune do čela policie v sousedním Pardubickém kraji. Ve středu to uvedla Česká televize. Personální změny mohou nastat i v dalších krajích.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Červíček

Článek

Červíček byl v lednu odvolán tehdejším ministrem vnitra Martinem Pecinou z pozice policejního prezidenta. Proti tomu podal rozklad, s nímž však neuspěl.

Následně oznámil, že své odvolání nebude dál řešit. „Nechci prodlužovat situaci, v níž není ve vedení policejního sboru jasno,” konstatoval. Zároveň doplnil, že i nadále hodlá působit v policii. [celá zpráva]

Červíčkův postoj umožní ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) vypsat na  pozici policejního prezidenta výběrové řízení.

Prezidium chystá i další změny

Podle neoficiálních informací se spekuluje rovněž o odvolání jihočeského krajského policejního ředitele Radomíra Heřmana a změny by měly nastat i na dalších postech.

„Očekáváme personální změny, které by se týkaly části vedení republikové policie. Policejní prezidium však s nimi seznámí veřejnost až v dalších dnech,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Policejní prezidium však ve středu tuto informaci nepotvrdilo. „Policejní prezidium ČR zveřejní informace o případných personálních změnách ve vedení policejních útvarů, jakmile takové případné personální změny budou aktuální,“ reagoval na dotaz Práva tiskový mluvčí Jozef Bocán

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám