Hlavní obsah

O víkendu bude až 14 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První březnový týden nepřinese z hlediska očekávaného počasí žádné výrazné změny. Odpolední maxima budou stále nad dlouhodobými průměry, přičemž o víkendu by mohlo být až 14 stupňů. Srážky a více oblačnosti lze očekávat pouze v první polovině týdne, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V úterý a ve středu bude převládat oblačno až zataženo, místy s občasným slabým deštěm,“ uvedla Honsová. Ve vrcholových oblastech hor se může jednat o srážky smíšené. Srážkové úhrny budou nicméně minimální.

Ranní minima poklesnou v úterý na pět až jeden stupeň, ve středu budou mezi čtyřmi stupni a nulou. Odpoledne teplota po oba dny vystoupá na osm až 12 stupňů.

Od čtvrtka bude postupně ubývat oblačnosti a srážky budou pouze ojedinělé. Ranní minima zůstanou v intervalu mezi čtyřmi stupni a nulou, odpoledne se rtuť dostane na devět až 13 stupňů.

Stejné teplotní hodnoty nabídne i pátek. Převládat by mělo polojasno, ojediněle s přeháňkami.

Nejteplejší z celého týdne by měly být oba víkendové dny. Prozatím numerické modely naznačují minimum oblačnosti a odpolední teploty mezi 10 a 14 stupni. V ranních hodinách může při vyjasnění klesat teplota pod bod mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám